Tracing – tegninger med gimp

En fin metode for å lage tegninger med Gimp er å bruke en scannet tegning som grunnlag.

Dersom du ikke har tegnebrett er det ofte vanskelig å få til å tegne med musen. Bruk da en scannet tegning som underlag. Legg på en ny strek ved å tegne opp en bane langs streker som du vil forsterke, og velg ‘Strøkbane’. (Legg den nye streken i et eget lag, slik at orginaltegningen beholdes slik den er). Dette gir tegningen et tegneserieaktig preg.

1

1

2

2

Du kan også forsterke linjene i tegningen ved å bruke ‘Fuzzy Utvalg’-verktøyet, og lage et utvalg av linjene. Dette utvalget fylles deretter med sort farge i et eget lag.

3

3

4

4

På samme måte kan du fargelegge områder av tegningen ved å lage et utvalg av området som skal fargelegges, og deretter fylle utvalget med farge/gradering i et eget lag. Pass på å legge dette laget under laget med strekene slik at streken dekker ytterkantene til det fargelagte området, slik at du unngår hvite flekker i ytterkantene.

5

5

En annen vei å gå er å opprette en bane rundt hvert enkelt felt som skal fargelegges. Juster banen slik at den har nøyaktig samme form som feltet som skal fargelegges, og velg så «Bane til utvalg» og fyll utvalget med farge ( i et eget lag). Etterpå kan en justere og finpusse på fargefeltet med pensel -og viskelær verktøyene.

6

6

Illustrasjonen på «Om bloggen»-siden ble laget på denne måten.

Publisert i Bilde. Stikkord: , . Leave a Comment »
%d bloggere like this: