Tegn glødende linjer med Gimp

Slik tegner du glødende linjer ved hjelp av Gimp.

Variasjon

Opprett et nytt bilde med svart bakgrunn, og opprett deretter et nytt gjennomsiktig lag i det nye bildet.

Nytt gjennomsiktig lag

Nytt gjennomsiktig lag

Tegn opp en bane vha. «Baner»-verktøyet, og gi den en form du liker ved å endre på banens kontroll-punkter mens Baner-verktøyet er i «Rediger»-modus.

Tegn opp bane

Tegn opp bane

Velg en forgrunnsfarge du liker (i Verktøykasse-vinduet). Velg «Malerpensel»-verktøyet, og sett penselen «Circle Fuzzy (13)» som den aktive penselen.
Hak av for valget «Uttoning», og sett lengden til ca. 3000 piksler (px).
Lengden på uttoning avhenger av lengden på streken. Dersom streken blir kortere enn banen må du øke lengden på uttoningen.

Lengde på uttoning

Lengde på uttoning

Velg «Rediger > Strek opp bane» i bildevinduets meny.

I «Strøkbane»-vinduet: Velg «Strek opp med et tegneverktøy», og velg «Malerpensel» som tegneverktøy. Hak av for valget «Emulate brush dynamics», og klikk «Strek» for å tegne opp en strek som følger banen, og som har uttoning i begge ender.

Strek opp bane

Strek opp bane

I «Lag, Kanaler, Baner …»-vinduet: Kopier «Nytt lag»-laget, og sett det nederste laget av dem («Nytt lag») som det aktive laget, ved å klikke på det.

Velg lag

Velg lag

Velg «Filter > Alpha to logo > Alien Glow» i bildevinduets meny.

Velg ønsket farge og tykkelse på gløden, og klikk OK.

Alien Glow filteret

Alien Glow filteret

Dersom banen ennå er synlig: Velg «Åpne banevinduet»-arkfanen i «Lag, Kanaler, Baner …»-vinduet , og skjul banen.

Skjul bane

Skjul bane

Utseendet på linjen kan endres ved å variere tykkelsen på streken (skaler ned/opp pensel-størrelsen i verktøymenyen til «Malerpensel»-verktøyet), og størrelsen på gløden (i «Alien Glow»-vinduet). Illustrasjonen nedenfor viser 2 varierte linjer: Den tynneste linjen har en penselstørrelse skalert ned til 0.50, mens den tykkeste streken har en penselstørrelse på 1,00. Begge linjene er streket opp med «Circle Fuzzy (13)»-penselen, og har en glød-størrelse i «Alien Glow» på 100 piksler.

Glødende linjer

Glødende linjer

Variasjonsmulighetene er mange.
I bildet under ble det brukt «Diagonal Star (11)»-penselen. Her ble mellomrommet (avstanden mellom hver gang penselen skal lage et avtrykk i en strek) justert opp 50 piksler, for at penselmønsteret skulle vises bedre. Du justerer mellomrommet til en aktiv pensel i «Pensler»-arkfanen i «Lag, Kanaler, Baner …»-vinduet. Glød-størrelsen til linjen ble satt til 200 piksler.

Variasjon

Variasjon (klikk for større bilde)

Publisert i Bilde. Stikkord: , . Leave a Comment »
%d bloggere like this: