Skjult hjelpemiddel for webdesignere i Gimp

Gimp har et kjempeflott verktøy for webdesignere. Ved hjelp av dette verktøyet kan du dra bildet ut av bildevinduet og plassere det der du ønsker å ha det på websiden din, og teste og se hvordan bildet vil se ut i websiden før du laster bildefila over til webserveren. Verktøyet heter «Spill av…»  (‘Filter > Animasjon > Spill av…’ i bildevinduets meny).

Filteret «Spill av…» er egentlig ment som et hjelpemiddel ved arbeid med gif-animasjoner. Det fungerer som en enkel videospiller som spiller av animasjoner. Filtervinduet har valg for start og stopp, tilbakespoling og stegvis framvising bilde for bilde av animasjonen. Ved å klikke på «Koble fra»-knappen kan du trekke og dra i selve bildet og flytte det hvor som helst på skjermen.
Husk på å flat ut bilder med flere lag (høyreklikk på et av lagene i «Lag, Kanaler Baner»-vinduet, og velg «Flat ut bilde» i menyen som åpnes), ellers vil kun det aktive laget i bildet vises i «Spill av…» -filteret.
Når du er ferdig med å se hvordan bildet tar seg ut i websiden din, kan du lukke filtervinduet og trykke ‘Ctrl + Z’  for å angre sammenlimingen av lagene.

Publisert i Bilde. Stikkord: , , . Leave a Comment »
%d bloggere like this: